Két fővárosi áruházánál épített ki elektromos töltőállomást a Lidl - közölte az áruházlánc az MTI-vel.

abb töltőSzinte az összes típusú elektromos autó töltésére alkalmasak – fotó: ABB

A XVI. kerületi János utcai és a VIII. kerületi Hungária körúti áruházaknál üzemelő berendezések állandó jelleggel működnek, a Lidl a töltést maximálisan 50 kilowatt (kW) teljesítménnyel legfeljebb 1 óráig ingyenesen biztosítja a vásárlóknak.

A nagy teljesítményű, magyar gyártású ABB elektromos töltőállomásokat háromfajta töltőfejjel szerelték föl, így szinte az összes típusú elektromos autó töltésére alkalmasak. A töltőoszlopok egyidejűleg 2 elektromos autó töltését biztosítják.

A most átadott berendezések kiépítése közel 19 millió forintba került. A cég folytatja az elektromos töltőállomások kiépítését, az új berendezések előkészítői munkái már meg is kezdődtek.

A Lidl Magyarország a közleményében felidézte, hogy az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet őszi módosítása szerint 2019-2026 között – település és árusítótér nagyságától függően – az üzleteknek az új parkolóhelyeket úgy kell kialakítani, hogy 100 parkolóhely után legalább tízben elektromos töltőállomás legyen kiépíthető a burkolat megbontása nélkül. A meglévő parkolóknál minden megkezdett 100 parkolóhelyből legalább kettőt elektromos töltőállomással kell ellátni.