Tovább terjeszkedik Európában az energiakereskedő MET-csoport, amely Spanyolországban indította el legújabb leányvállalatát – közölte a társaság az MTI-vel.

lngA MET-csoport a cseppfolyós földgázban is lát fantáziát – fotó: LNG Hub

A madridi központú leányvállalat elsősorban ipari ügyfeleknek ad el földgázt, emellett növekedési stratégiájának részeként a helyi LNG (cseppfolyós földgáz) és villamosenergia-piac lehetőségeit is feltérképezi majd.

A magyar alapítású, svájci központú MET-csoport a közelmúltban Ukrajnában is irodát nyitott, amely a földgáz mellett a villamosenergia- és az olajpiacon szintén aktív lesz – közölték.

A társaságnak így már 12 országban van leányvállalata. A 26 ország gázpiacán és 19 nemzetközi kereskedési ponton tevékenykedő cégcsoport jelenleg 16 milliárd köbméteres, évről évre növekvő gázportfólióval rendelkezik az európai gázpiacokon.

Legutóbb 2015 őszén Oroszországban és Törökországban alapított leányvállalatot a MET-csoport, amely ezzel keleti irányban terjeszkedett. A közlemény szerint a török jelenlét az alternatív energiaforrások felkutatásában, új piacok elérésében segíthet, és fontos az oroszországi energiatermelő cégekkel kiépített kapcsolat is.

A tájékoztatás szerint a cégcsoport az európai földgáz-, áram- és kőolajpiacok aktív szereplője. Jelentős végfogyasztói ügyfélköre van Magyarországon, Horvátországban, Olaszországban, Romániában és Szlovákiában.