Szinte mindenhol helyreállt az áramszolgáltatás, szombat dél körül már csak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Komlódtótfalun dolgoztak a szakemberek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

havas vezetékNem áll jól a tél az elektromos hálózatnak – fotó: uschamber.com

Mukics Dániel felidézte, délelőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még mintegy 2400 fogyasztónál nem volt áram. A Fejér megyei Enyingen, ahol több mint háromezer embert érintett a kimaradást, tíz óra körül állt helyre a szolgáltatás – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy Orosházán és Győr-Moson-Sopron megye néhány településén sem volt áram egy ideig.

Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének beszámolója szerint a kora reggeli órákban 3184 enyingi fogyasztónál volt áramkimaradás, amelynek elhárítását az áramszolgáltató nagy erőkkel kezdte meg. Reggel nyolc óra előtt már csak 362 lakásban nem volt áram, és hamarosan az egész településen helyreállhat a szolgáltatás – jelezte.

Dóka Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy Császlón, Csegöldön, Csengerben, Csengersimán, Szamosbecsen és Szamosangyaloson is szünetelt az áramszolgáltatás mintegy 2400 fogyasztónál egy nagyfeszültségű vezeték szakadása miatt.

Mukics Dániel kiemelte, azokon a településeken, ahol huzamosabb ideg nincs áram, a katasztrófavédelem megnyitja a melegedőket, illetve melegedőbuszokat küld, valamint aggregátorokat is visz a helyszínre.