A Siemens új foglalatokat fejlesztett ki a Neozed biztosítókhoz, egy- és három-pólusú kivitelben, D01 és D02 méretben. A hőálló műanyagból készült új aljzatok a meglevő Siemens szerkezeteket fogják kiváltani.

A Siemens minden alkalmazási területre kínál biztosítókat – fotó: interestingengineering.com

Nyolc új változatot fejlesztettek ki 16 A és 63 A névleges áram erősségre. A kompakt készülékek rendkívüli biztonságot nyújtanak , és az újfajta csatlakozóknak köszönhetően elosztóberendezésbe könnyen beépíthető. Most első ízben a szerkezeteket LED kijelzőkkel látták el, amelyek világosan jelzik, hogy túlterhelés vagy rövidzár miatt kioldott-e a biztosító, és ki kell-e azt cserélni.

A Neozed biztosító rendszert elsősorban elosztószekrényeknél és ipari kapcsoló-berendezésekben használják. A rendszer otthoni telepítésre is megkapta a jóváhagyást. Az új biztosító aljzatok kifejlesztése során a biztonság és könnyű telepíthetőség volt a fő követelmény. Az új aljzatok kellően védettek véletlenszerű érintés ellen, mivel a csatlakozókat műanyag borítás fedi.

A speciális borítás megkönnyíti a telepítésüket is, hiszen nincs szükség kiegészítő biztonsági burkolat alkalmazására. Emellett a csatlakozókat áttervezték, és két-keretes változattal helyettesítették, amellyel a vezeték a gyűjtősínhez csatlakoztatható. Ez azt jelenti, hogy két vezeték is beköthető. Az aljzatok hőálló műanyagból készülnek, ami garantálja a biztonságos működést nagy áramterhelések és magas környezeti hőmérsékletek esetén.

Kábeleknél, gépeknél és berendezéseknél a biztosítók optimális védelmet nyújtanak túlterhelések és rövidzárak ellen. Annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék például egy rövidzár hatását, a biztosítók garantálják a biztonságos és gyors lekapcsolást. A Siemens minden alkalmazási területre kínál biztosítókat, ideértve a megszakítókat, valamint elektromos védelmi készülékeket a gépekhez és berendezésekhez.