Autógáz (LPG)-terminált épített több mint 2,3 millió eurós beruházással a Mol Románia a Bihar megyei Mezőtelegden (Tileagd).

Több külföldi országban is vannak érdekeltségei – fotó: 24.hu

A Mol csoport romániai leányvállalata szerdán közölte, hogy az új, több mint tízezer négyzetméteres területen elhelyezkedő terminálhoz négy LPG-tartály tartozik, amelyek összesen 600 köbméter tárolókapacitással rendelkeznek.

A 30 kilotonnás éves kapacitásra tervezett berendezés teljesen automatizált, számítógéppel vezérelt töltő rendszerrel van felszerelve, és megfelel valamennyi munkavédelmi és környezetvédelmi előírásnak.

Az LPG-terminál a Mol már meglévő mezőtelegdi telephelyét egészíti ki, amely a Mol Románia töltőállomás-hálózatának mintegy felét, valamint a társaság nagykereskedelmi partnereit látja el üzemanyaggal. 

A közlemény Camelia Enet, a Mol Románia ügyvezető igazgatóját is idézte, aki szerint a társaság első romániai autógáz-terminálja a romániai ellátási lánc optimalizálását és a termékportfólió változatossá tételét szolgálja. A mezőtelegdi mellett a Mol Románia Bukaresttől délre, a Duna melletti Giurgiuban rendelkezik üzemanyagraktárral, ahová hajón szállíthat üzemanyagot.