A dél-koreai Hankook Tire abroncsgyártó konszern globális értékesítési rendszerének megerősítése érdekében megvásárolta a német Reifen-Müller gumiabroncs-kereskedő céget – tájékoztatta hétfőn a Hankook Tire Magyarország Kft. az MTI-t. A vételár üzleti titok.

A Hankook dunaújvárosi üzeme – fotó: duna-drava.hu

A tájékoztatás szerint a Hankook száz százalékos részesedést vásárolt Németország egyik legnagyobb gumiabroncs kis- és nagykereskedelmi vállalatában, a Reifen-Müller cégben. A befektetéssel a Hankook tulajdonába került a német vállalat kereskedelmi, valamint a használt gumiabroncsok újrafutózásával foglalkozó érdekeltsége.

Az 1966-ban alapított Reifen-Müller több mint hétszáz alkalmazottat foglalkoztat, és 44 saját szervizállomást üzemeltet szerte Németországban. A cég irányítását továbbra is az eddigi tulajdonosok és vezetők végzik.

A Hankook Tire globális pozíciójának megerősítését új termelési helyszínek, kutatás-fejlesztési központok és innovatív értékesítési hálózatok kiépítésével folytatja, illetve olyan cégeket vásárol fel, amelyek erősítik versenyképességét.