Lezárta a svájci energiakereskedő MET Csoport a romániai RWE Energie felvásárlását, miután a román versenyhivatal jóváhagyta a tranzakciót – közölte hétfőn a svájci vállalat az MTI-vel.

asdasdIllusztráció – fotó: pexels.com

Közleménye szerint mostantól a svájci központú MET Csoport az RWE Energie SRL (RWEE) tulajdonosa Romániában. A felvásárlással megerősödik a MET pozíciója az üzleti árampiacon: a vállalat bekerül a három legnagyobb energiakereskedő közé Romániában. A MET Csoport május 29-én írt alá megállapodást az Innogy Csoporttal az RWEE akvizíciójáról. A MET már jelen volt Romániában a helyi leányvállalatán – MET Romania Energy SA – keresztül.

A svájci csoport közlése szerint az RWEE felvásárlása kiváló alkalmat teremt arra, hogy jelentős méretű, integrált energiaellátási portfólió jöjjön létre a romániai piacon. A folyamatosan növő, mintegy 10 százalékos piaci részesedéssel a MET a három legnagyobb cég egyike Románia üzleti árampiacán, mintegy 5000 fogyasztási ponttal – olvasható a közleményben.

Az RWEE fő tevékenysége Romániában a villamosenergia- és földgázszolgáltatás üzleti ügyfeleknek, elsősorban energia-intenzív iparágak termelőüzemeinek és kiskereskedelmi üzletláncoknak. Petre Stroe, a MET Romania vezérigazgatója a tranzakció kapcsán elmondta, hogy az ügyfélportfóliók egyesítése hatékonyabb működést tesz lehetővé.