Kaposvár nagyjából 2,6 milliárd forintot költ energetikai fejlesztésekre 2019-ig, a beruházás kivitelezői szerződését szerdán kötötték meg a somogyi megyeszékhelyen – közölte az önkormányzat a honlapján.

Illusztráció – fotó: pexels.com

A 29 intézményt, köztük iskolákat, óvodákat, önkormányzati, kulturális és sportlétesítményeket is érintő beruházás része Kaposvár 2020-ig tartó, Németh István néhai polgármesterről elnevezett, 187 milliárd forintos fejlesztési programjának. A munkálatok keretében nyílászárókat cserélnek, szigetelnek, fűtésrendszereket korszerűsítenek, napelemeket telepítenek, és lesz, ahol akadálymentesítenek, valamint liftet helyeznek üzembe.

Kaposvár egyszerre még sohasem tudott ennyi pénzt költeni ilyen jellegű fejlesztésre – idézte az önkormányzat honlapja Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert. A városvezető hozzátette, hogy a kivitelezés eredményeként olcsóbbá válik az érintett intézmények fenntartása, a projekt illeszkedik a somogyi megyeszékhely zöld város stratégiájába, amelynek célja, hogy Kaposvár 2050-re energiafüggetlen legyen.