A Leier csoport belép a román téglagyártó piacra, miután átveszi Románia egyik legnagyobb téglagyárát, a Brikston céget Jászvásáron – közölte a Leier Hungária Kft. ügyvezetője kedden az MTI-vel.

bIllusztráció – fotó: pixabay.com

Komlós Andor elmondta, hogy a vételárat a két fél üzleti titokként kezeli. A román piacra lépés célja, hogy építőanyag-gyártóként ott is erősítse pozícióját a Leier, emellett a csoport széles vázkerámiás falazóelem választékkal tudja kiegészíteni portfólióját.

A román piacon a következő években a jelenlét lényeges növelése a cél, hogy így az részévé váljon az anyacég fő piaci területeinek. A Leier 2005 óta van jelen Romániában egy betonüzemmel, ahol a magasépítés, a mélyépítés és a kertépítés számára készítenek termékeket.

A Leier csoport hét országban van jelen, Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában, ahol az építőanyag-gyártás, a gépkocsi-értékesítés és -szervizelés, az ingatlangazdálkodás valamint a forma- és gépgyártás ágazataiban működtet vállalkozásokat.

A csoportnak az idei évben várhatóan 250 millió euró (mintegy 80,9 milliárd forint) árbevétele lesz. A romániai Brikston mintegy 230 embert foglalkoztat, az idei évre húszmillió euró (6,5 milliárd forint) árbevételt könyvel el.