Befejeződött a csongrádi ipari park mintegy 140 millió forintból, uniós támogatásból és hazai költségvetési forrásból megvalósult fejlesztése – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Illusztráció – fotó: pexels.com

A közlemény szerint az 1998-ban az egykori laktanya helyén létrejött ipari park 35 hektáros területén jelenleg 31 cég, főként kis- és középvállalkozás működik. A betelepült cégekhez hasonlóan az ipari parkot üzemeltető önkormányzat is lehetőségeihez mérten fokozatosan fejleszti az infrastruktúrát, javítja a vállalkozások működési körülményeit, bővíti a beépítésre alkalmas területet. A most befejezett beruházás során 325 méter hosszú aszfalt burkolatú út épült, amely lehetővé teszi az ipari park több irányból való megközelítését. 

A fejlesztés eredményeként kiépült a csapadékvíz-hálózat, megvalósult az ivóvíz-, szennyvíz-, valamint a villamosenergia-hálózat bővítése. Az ipari parkban egy másik fejlesztés is zajlik, 250 millió forintból az egykori parancsnoki épület felújításával szolgáltatóházat alakítanak ki, amely földszintje a helyi múzeum raktárbázisául szolgál majd.