A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

mekhEgy fiatal energiakövet órát tart– fotó: energiakovetek.hu

A társadalmi felelősségvállalási program központi eleme egy pályázat, melyre elsősorban természettudományos tárgyakat hallgató diákok munkáit várja a MEKH. Pályázni egy rövid bemutatkozó videóval, valamint egy 45 perces, általános iskola felső tagozatos vagy középiskolás korosztályra szabott tanóra vázlatával lehet, mely az energiatakarékosság, a tudatos energiafelhasználás témáját járja körül. A zsűri által első körben legjobbnak ítélt pályamunkák készítői a MEKH székházában megrendezett Demo Day során személyes bemutatkozó előadásra is lehetőséget kapnak.

A pályázatokat elektronikus formában a www.energiakovetek.hu oldalon keresztül lehet benyújtani 2019. március 31-ig.

A zsűri által kiválasztott három legjobb munkát benyújtó hallgató elnyeri a MEKH Energiakövete címet, a címmel járó 400 ezer forintos pénzdíjat, és a lehetőséget, hogy "szupertanárként" országszerte taníthassa a diákokat. A Hivatal társadalmi felelősségvállalási programja 2018-ban Junior kategóriában elnyerte a CSR Hungary Díjat. Az elismerésben azok a szervezetek részesülnek, amelyek kiemelkedő és felelősségteljes kezdeményezéseikkel pozitív hatással vannak a társadalomra és a környezetükre.