Új tároló- és gyártócsarnokot épített, valamint bővítette eszközparkját és termékkínálatát a szeszes italokat gyártó Uno-Drink Plus Kft. Soltvadkerten – közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel.

Illusztráció – fotó: iStock

Szabó Rita elmondta: a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert mintegy 485 millió forint támogatásból és ugyanekkora összegű saját erőből valósították meg.  Az egyéves időtartamot felölelő fejlesztések keretében soltvadkerti telephelyükön egy 639 és egy 533 négyzetméteres csarnok épült, illetve az energiahatékonyság javítása érdekében egy 50 kilowatt teljesítményű megújuló energiát hasznosító rendszert is telepítettek.

A piaci igények alapján cégük kapacitásának jelentős bővítése vált szükségessé. A beruházás részeként ezért vásároltak egyebek mellett egy öblítő-töltő-záró-címkéző gépsort, hűtőegységeket és szivattyúkat, valamint laboreszközöket, mosó-tisztító berendezéseket és targoncákat.

A 2008-ban alapított Uno-Drink Plus Kft. szeszesitalok hideg úton, vagyis keveréssel való előállításával foglalkozik. Az alkoholt aromakészítményekkel, illetve természetes kivonatokkal ízesítik. A termékek előállításához minden esetben elsőosztályú finomszeszt és minőségi ízesítő aromát, illetve színezőanyagokat használnak fel – ismertette az ügyvezető.

Szabó Rita hangsúlyozta: a beszerzett eszközök nemcsak az új termékek előállításában lesznek használhatóak, hanem az eddig gyártott népszerű termékek gyártási folyamataiban is. Az új termékek egyedi gyártású és csomagolású, illetve természetes alapanyagú aromákkal ízesített szeszesitalok, amelyeket 0,04 és 0,05 literes kiszerelésben forgalmaznak majd. Többletértékük az előállításukban, azon belül is az érlelési és csomagolási eljárásokban rejlik, amelynek során magasabb minőségű termékeket állítanak elő – tette hozzá.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a jelenleg 21 főt foglalkoztató soltvadkerti székhelyű Uno-Drink Plus Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2019-ben mintegy 2 milliárd forint, míg az előző üzleti évben 3,2 milliárd forint volt. A társaság árbevétele teljes egészében belföldi értékesítésből származik. A vállalat adózott eredménye 2019-ben 93 millió, 2018-ban 192 millió forint volt.