Az autóipar növekvő üzleti lehetőségei által a TRUMPF csoport összesen 4 milliárd forintot fektet be egy új épületbe, valamint egy gépekkel felszerelt bemutatóterembe a Gödöllői Üzleti Parkban. Az építkezés 2021 májusában kezdődik, a hivatalos alapkőletétel előreláthatólag június végén lesz.

Kép: TRUMPF

"A beruházással Magyarországot délkelet-európai stratégiai csomóponttá kívánjuk emelni" - mondta a TRUMPF igazgatóságának elnöke, Nicola Leibinger-Kammüller asszony Ditzingenben. "Ez erősíti az üzleti tevékenységünk szinergiáit olyan országokkal, mint Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, ezen felül Törökországgal is. Magyarországon kiemelkedő számú német autómárka rendelkezik gyártóüzemmel. Az ország a dél-koreai, TRUMPF lézereket használó akkumulátorgyártók számára a hídfő szerepét tölti be Európa irányába."

Középtávon a TRUMPF csoport az említett piacokon az évtized közepére 100 millió euró összesített forgalmat tervez. A bővítés során a vállalatcsoport csak Magyarországon az eddigi 66 munkahely mérsékelt növekedésével számol. "Az új bemutatóterem és alkalmazástechnikai központ a délkelet-európai régió számára segítségünkre lesz, hogy a kitűzött növekedési célokat elérjük és új munkahelyeket teremtsünk" - tette hozzá Major Tamás, aki 2013 óta a magyarországi TRUMPF ügyvezetője.

Két jubileum is küszöbön áll 2023-ban, melyek a szoros kapcsolatot tovább erősítik a magyarországi TRUMPF vállalat és a németországi anyacég között: A TRUMPF vállalat 2023-ban ünnepli 100 éves fennállását, a TRUMPF márka pedig 50 éve lesz jelen a magyar piacon.

 

A TRUMPF csoportról:

A csúcstechnológiát képviselő TRUMPF gyártási megoldásokat kínál a szerszámgépek és a lézertechnika területén. A termelő ipar digitális hálózatokba kapcsolásával összefüggő tanácsadás, platform- és szoftverkínálat hajtja a vállalatot előre. A TRUMPF technológia- és piacvezető a rugalmas lemezmegmunkáló szerszámgépek és az ipari lézerek területén. A vállalat a 2019/20 üzleti évben 14.300 munkatárssal 3,5 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport több mint 70 leányvállalattal majdnem az összes európai országban, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában van jelen. Termelő egységekkel rendelkezik Németországban, Franciaországban, Nagy-Brittaniában, Olaszországban, Ausztriában és Svájcban, Lengyelországban, Csehországban, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Kínában és Japánban.

A TRUMPF vállalat 14.500 munkavállalót foglalkoztat, éves forgalom eléri a 3,5 milliárd eurót. Magyarországon jelenleg 66 munkatárssal 46,4 millió euró összesített árbevételt realizál.