Az Alteo energetikai csoport 2022 első három hónapját fennállásának legmagasabb negyedéves eredményével zárta, a cég konszolidált nettó eredménye 2,8 milliárd forintot tett ki, ami 202 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Illusztráció – Fotó: alteogroup.com

A társaság 2022. első negyedéves árbevétele 19,06 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 9,4 milliárd forinttal. A kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti konszolidált eredmény (EBITDA) mintegy 4,6 milliárd forintot ért el az első negyedévben, ami a duplája a tavalyi hasonló időszakinak, az eredményességet a háború okozta bizonytalanság sem vetette vissza - írták a közleményben.

A teljesítmény részben a hő- és villamosenergia-termelést irányító szabályozási központ kimagasló eredményességéhez köthető, részben a kiskereskedelmi szegmens hasonlóan kiemelkedő teljesítményéhez. Hozzájárult az első negyedév dinamikájához az Alteo megújuló erőműveinek stabil, jó teljesítménye is.

A közleményben ifj. Chikán Attila vezérigazgató kiemelte, jó döntésnek bizonyult, hogy az eredetileg megfogalmazott alapvető célokon és területeken nem változtattak, viszont ez év januárjában a 2026-ig tartó stratégiájukat a 2019 óta elért kimagasló eredményeik miatt megnőtt mozgástérhez igazították. A módosított stratégia a korábbiaknál merészebb célokat tartalmaz a következő öt évre, ami az eredeti dokumentumban foglalt beruházási volument 35 milliárd forintra emelte a korábbi 20 milliárdos beruházási célról.

Az Alteo Nyrt. hazai tulajdonban lévő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat. Üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és a földgáz-energiahordozókon alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint a vállalatok számára történő, személyre szabott energetikai szolgáltatásokra, fejlesztésekre.

Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, hétfőn délelőtt 2350 forinton forgott a papír. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 2570 forint, a legalacsonyabb 1250 forint volt.