Egyetlen rendszerbe integrált, szünetmentes villamosenergia-elosztásra alkalmas megoldást mutatott be az ABB. A rendszer elsődleges célja az energiaellátás biztonságának és a villamosenergia-rendszerek védelmének növelésére adatközpontokban és kórházakban.

abb épület

Kép: ABB

Az ABB bővíthető, kritikus alkalmazásokban, használható villamosenergia-elosztó- és védelmi megoldást jelentett be. Az ABB MNS-Up megoldása a szünetmentes áramforrást és a kapcsolóberendezés-technológiákat integrálja egyetlen moduláris rendszerbe, melynek köszönhetően 30%-kal csökken a helyigény, növekszik a rendszer hasznos üzemideje, és jelentősen csökkennek a karbantartási költségek.

A megoldás magas fokú integráltságának és bővíthetőségének köszönhetően az MNS-UP segítségével a kapcsolóberendezés és az UPS-modulok cseréjét az energia lekapcsolása nélkül is el lehet végezni. A tervezhető, lépcsős bővítési lehetőségek felelős energiafogyasztást és létesítményfejlesztést eredményeznek. Az adatközpontok üzemeltetői számára a túlzott kapacitás épp olyan súlyos gondot jelent, mint az állásidő. A kiváló eredményesség úgy biztosítható, ha az üzleti tevékenység bővülésével, az adatközponttal párhuzamosan fejlődik az energiaellátási rendszer. Az MNS-Up méretre szabásával ez a fontos követelmény könnyedén teljesíthető.

2016-ban a világ internetes adatforgalma meghaladja majd az 1 zettabyte-ot, azaz az 1 milliárd terabyte-ot, ami a Cisco Systems szerint ötszörös növekedést jelent az elmúlt öt évben. Ez az adatforgalom 300 milliárd órányi videónak, vagy az emberiség által valaha közölt szavak 5000-szeresének felel meg. Az adatforgalom robbanásszerű növekedése és napjaink információ alapú gazdasága az adatközpontokat olyan létfontosságú, kritikus infrastrukturális létesítményekké tették, amelyek működéséhez megbízható, hatékony és méretezhető villamosenergia-ellátás szükséges.