A szerdai átadó ünnepségen elhangzott, hogy az új épülettel egy újabb bizonyítékot szereztek arra, hogy a fővároson kívül is lehet és kell kutatásokat végezni. Az Alba Regia műszaki kar fejlesztését az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatási struktúraátalakítási alapjának egymilliárd forintos támogatásából finanszírozták.

Óbudai Egyetem felújított székesfehérvári épülete

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Székesfehérvár erős gazdasággal rendelkezik, azonban Budapest közelsége megkönnyíti a többi felsőoktatási intézmény elérését, így a szakemberek elvándorlása is egyre növekszik. Ezt megfékezendően a felújított épületek megkönnyíthetik a szakemberek és műszaki beállítottságú diákok helybenntartását. Az Óbudai Egyetem képzései egyre csábítóbbak, mostanra száz fölé nőtt a duális képzések száma is az egyetemen.

A felújítási projekt egy többlépcsős folyamat egyik állomása. Elsőként szervezeti átalakításokat végezik el, később az intézmény" duális képzésének szellemi tartalmát" fogják magasabb szintre emelni. Ez 80 újabb tananyag elkészítését foglalja magában. A mostani felújítást követően a következő lépés a duális műhelyek és laborok kialakítása következik.

Jelenleg az Óbudai Egyetem Alba Regia műszaki karán mintegy 800 hallgató tanul nappali és levelező képzési formában. A karon villamosmérnök, mérnök informatikus, gépészmérnök, műszaki menedzser, földmérő földrendező mérnök, mechatronikai mérnök képzések folynak alap- és mesterképzésben.