Megújult az energetikai auditorok és energetikai auditáló szervezetek adatszolgáltatásához szükséges nyomtatvány, valamint az energetikai auditálására kötelezett nagyvállalatok regisztrációjához kapcsolódó űrlap.

Az adatlapot ezentúl módosításként is be lehet nyújtani. Ebben az esetben a módosító nyomtatványon szereplő adatok felülírják a korábban beküldötteket, erre tekintettel a teljes adatállomány megadása szükséges, nem csak a módosítással érintett adatrész.

auditAz auditorokra is ugyanolyan szigorú szabályok vonatkoznak – fotó: otp.bank.hu

Az új MEKH_AUDIT űrlapon lehetőség nyílik a megbízó adatainál a származási ország megjelölésére. Ha ez nem Magyarország, akkor a program eltekint a cégjegyzékszám, valamint az adószám megadásától.

A MEKH_NVREG nyomtatvány újdonsága, hogy a folyamatban lévő energetikai auditálást vagy az ISO tanúsítvány beszerzését is fel tudják tüntetni az adatszolgáltatók. A módosított adatlapok megfelelő kitöltését továbbra is Kitöltési útmutató segíti.

Az energetikai auditorok és auditáló szervezetek adatszolgáltatását, a nagyvállalatok négyévente kötelező energetikai auditálását, és nagyvállalatok regisztrációját az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény írja elő.

A nyomtatványok új verziója letölthető ide kattintva, a Hivatal honlapján.