Az egykori szegedi ruhagyár épületében alakítják ki a British Petrol új üzleti szolgáltatóközpontját – tájékoztatta az olajipari cég kommunikációs ügynöksége az MTI-t.

A közlemény szerint a hosszú távú bérleti szerződés aláírásával új fázisba lépett a BP új, szegedi globális szolgáltató központjának szeptember végén bejelentett terve.

bpA BP a világ harmadik legnagyobb energiavállalata – fotó: depositphotos.com

A tervek már készülnek az épület felújítására és a belső terek megfelelő kialakítására. A befektető Probart Kft. és a BP építészeti tervezőcsapata szorosan együttműködik majd a munkálatok során, amelyek várhatóan még az idei évben elkezdődnek.

A 2020-ra várhatóan 500 alkalmazottal működő irodába a cég jövő év végéig kétszáz dolgozót tervez felvenni. A felújítás várhatóan 2017 második felében fejeződik be, ekkor kerül majd sor az új iroda megnyitására – áll a közleményben.

A BP 1991 óta van jelen Magyarországon a Castrol termékcsalád képviseletében. A budapesti üzleti szolgáltató központot 2009-ben alapították. A fővárosi és leendő szegedi üzleti szolgáltató központ 13 nyelven biztosít széleskörű szolgáltatást a BP és ügyfelei számára. A cég magyarországi alkalmazottainak 85 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagos életkoruk 32 év, és a munkatársak több mint fele kettőnél több nyelvet beszél – áll a közleményben.

A szegedi üzleti szolgáltatóközpontot mintegy 8 milliárd forintos beruházással alakítják ki, amiből 1,9 milliárd forintot a magyar kormány támogatása fedez.