Mintegy 3,5 milliárd forintból újabb fejlesztések indulhatnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből 39 somogyi településén – közölte a megyei önkormányzat szerdán az MTI-vel.

street39 településen fejlesztenek – fotó: pexels.com

A döntés értelmében Siófok és Marcali ipari parkot alakíthat ki – írták, hozzátéve, 17 településen indulnak beruházások a foglalkoztatás és az életminőség javítása, valamint a családbarát munkába állást segítő intézmények és közszolgáltatások fejlesztése érdekében. Felújítják a böhönyei bölcsődét, míg – többek között – Barcson, Marcaliban, Igalban, Táskán, Niklán és Szennán óvodafejlesztés indulhat – áll a közleményben.

A környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések keretében a csapadékvíz- és belvízelvezetés "gondjai oldódnak meg" Siófokon, Kadarkúton, Csurgón, Balatonkeresztúron, Gadácson, Kaposújlakon, Siójuton, Zselicszentpálon, Kányán, Szilvásszentmártonban és Patcán. A törökkoppányi önkormányzat épületeinek energetikai fejlesztése, Szulokban és Kálmáncsán a községháza korszerűsítése indulhat el.

Kaposújlakon és Somogyudvarhelyen az orvosi rendelő energetikai fejlesztésére nyertek támogatást – közölték, jelezve, hogy Siófokon, Ságváron, Kőröshegyen és Bodrogon az egészségügyi ellátás infrastruktúráját fejlesztik. A közleményben kitértek arra is, hogy a Somogy megye rendelkezésére álló 43,45 milliárdos TOP-keret 68 százalékáról, csaknem 30 milliárd forint felhasználásáról döntöttek már.