Lemondott az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. igazgatóságának elnöki posztjáról Kaderják Péter – közölte a társaság az MTI-vel kedden.

A vállalatcsoport igazgatósága egyelőre hat taggal továbbra is működőképes – fotó: bbj.hu

Kaderják Péter államtitkári kinevezésére tekintettel vált meg tisztségétől, az állami tisztségviselők összeférhetetlenségére vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően. Kaderják Péter nyolc évig volt az ALTEO igazgatóságának tagja, majd elnöke. Távozásával a vállalatcsoport igazgatósága hat taggal továbbra is működőképes, a testület új elnökét várhatóan a legközelebbi igazgatósági ülésen megválasztják – elezték a közleményben.

Az ALTEO Nyrt. hazai tulajdonban lévő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat, üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és a földgáz-energiahordozókon alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint a vállalatok számára személyre szabott energetikai szolgáltatásokra és fejlesztésekre. A cég 2017. évi árbevétele 18,4 milliárd forint volt, nettó eredménye  meghaladta a 900 millió forintot.

Az ALTEO a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegzett társaság. Kedden 695 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 815 forint, a legalacsonyabb 531 forint volt.