A Mol-csoportot választotta az év energiaipari vállalatának a közepes piaci tőkeértékű kategóriában a Petroleum Economist.

A Mol a régió egyik legerősebb cége – fotó: 24.hu

A londoni székhelyű energiaipari információs és elemző szakportál, amely havi szakmai folyóiratot is kiad, évente ítéli oda díjait az iparág vállalatainak és szakmai vezetőinek. A Londonban tartott idei díjkiosztó gálán Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztási szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója "A jövő vezetője" díjban részesült.

A Mol-csoportnak megítélt elismerést a szakmai zsűri egyebek mellett azzal indokolta, hogy a cég felkészült az alkalmazkodásra a gyorsan változó jövőbeni kilátásokra, és ennek jegyében már készülnek a tervek arra, hogy 2030-ig az üzemanyagokon kívüli termékek aránya 50 százalékra emelkedjen a vállalat teljes termelésén belül. Az indoklás megemlíti, hogy a Mol 20 százalékról 25-30 százalékra kívánja növelni piaci részesedését Közép- és Kelet-Európában.

A Petroleum Economist a nagy piaci tőkeértékű kategóriában az év vállalatává a Total energiaipari csoportot, az év iparági tanácsadó cégévé a Deloitte-ot, az év iparági technológiai szolgáltatójává az ABB globális ipari konszernt választotta.