Kedden a negyedórás átlagteljesítmény 6884 megawattos csúcsértékével megdőlt az áramfogyasztás rekordja Magyarországon – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. szerdán az MTI-vel.

A Paksi Atomerőmű a hazai áramtermelés egyik bástyája – fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az ünnepek elmúltával visszatért a decemberi lendületéhez a villamosenergia-felhasználás. A hideg és borult időjárás január 8-án újabb történelmi rekordot eredményezett, a MAVIR 6884 MW-os csúcsterhelést regisztrált. A magyar villamosenergia-rendszer a télies hidegben is problémamentesen biztosította az ellátást.

2018 decemberében több alkalommal is megdőlt a magyarországi villamos energia rendszerterhelés addigi maximuma, végül 2018. december 19-én fogyasztottuk a legtöbb áramot, 6869 MW-ot. Azonban tegnap, január 8-án a negyedórás átlagteljesítmény csúcsértéke már 6884 MW volt. Ez a hideg és borult januári időjárásnak volt köszönhető.

A MAVIR ZRt. mindig, így kedvezőtlenebb időjárási körülmények között is biztosítja az előírás szerinti mennyiségű tartalékot, az ellátásbiztonság szintje az előírt hazai és nemzetközi normáknak megfelelő.