Kovács-Gajdács Jánost választotta új elnökévé a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) – tájékoztatta a szervezet az MTI-t szerdán.

A közfeladatot ellátó cégek között terjed leginkább a CNG-hajtás – fotó: bgw.hu

A közlemény szerint a marketing és cégvezetés területéről érkező szakember Velikovszky Lászlót váltja a szervezet élén, aki kormányzati szerepkörben folytatja szakmai pályafutását. Kovács-Gajdács János 2010-ben alapította marketingkommunikációs tanácsadással foglalkozó vállalkozását, cége tagja az MGKKE-nek, és konzorciumi partnerként aktív résztvevője az INEA által finanszírozott, Magyarországon megvalósuló LNG és CNG közlekedésfejlesztési projekteknek.

A Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesületet alapító tagjai azért hozták létre 2011-ben, hogy elősegítsék Magyarországon a környezetbarát gázüzemű közlekedés fejlesztését. Az MGKKE tagsága a gázüzemű közlekedés fejlesztésének minden fontos területét lefedi. Az egyesület szakmai támogatásával kezdődött meg a PAN-LNG-4-Danube projekt, amelynek keretében olyan kikötő jön létre Csepelen, amely egyaránt szolgálja a Dunán közlekedő hajók, valamint a közúti járművek (személyautók, buszok, teherautók) földgázzal való töltését.