Az Opus Global Nyrt. a KALL Ingredients Kereskedelmi Kft. egyedüli tagjaként július 3-án 10 ezer euróval – 5,8 millió euróról 5,81 millió euróra – emelte a KALL Ingredients Kft. törzstőkéjét vele szemben fennálló követelése apportként történő rendelkezésre bocsátásával – tette közzé az Opus Global csütörtökön, a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

GMO-mentes magyar kukoricából gyártják termékeiket – fotó: Szigetváry Zsolt

Az Opus Global a törzstőkeemelés mellett további 10 036 181 eurót a tőketartalék felemelésével bocsátott a KALL Ingredients Kft. rendelkezésére. A közlemény kitér arra is, hogy az Opus Global igazgatósága július 3-án elfogadta az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. – mint befektető –azon tőkebefektetésre vonatkozó szerződését, amely kifejezetten a KALL Ingredients Kft. izocukor gyárának fejlesztését hivatott szolgálni. A befektetési összeg 17,5 millió euró, amelyből 1,19 millió euró a jegyzett tőkébe, 16,31 millió euró pedig a tőketartalékba kerül.

Az Opus Global az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében ismerteti: a Kall Ingredients Kft. a mintegy 17,5 millió euró értékű friss tőkét 2020 végéig megvalósuló beruházásaihoz használja fel. A fejlesztések már rövid távon növelhetik a gyár exportbevételét. A tiszapüspöki székhelyű kft. az Opus Global Nyrt. élelmiszeripari divíziójának része. Az MFB Invest Zrt.-vel kötött szerződésnek köszönhetően a Kall Ingredients kedvező feltételekkel finanszírozhatja azokat a beruházásait, amelyek hosszú távon biztosítják az élelmiszeripari vállalkozás eddig elért piaci részesedésének megőrzését és további növelését.