A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében ideglenesen leállítja az áram- és gázfogyasztásmérők leolvasását az E.ON, az ügyfeleket pdig arra kérik, hogy elektronikus úton adják meg a fogyasztásmérők állását – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

emeterIllusztráció – fotó: pixabay.com

Mint írták, a társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja a koronavírustól, ugyanakkor garantálja szolgáltatásainak biztonságát a kihirdetett veszélyhelyzet idején.

Az ügyfelektől átmenetileg azt kérik, hogy akiknél ez esedékes, az árammérő állását a cég digitális csatornáin, maguk adják meg. Hozzátették: automatikusan nem szükséges mérőállást küldeni, az E.ON jelezni fogja az érintetteknek, amikor ez szükséges. A gázmérők adatai bejelentésének mikéntjéről az E.ON később tájékoztatja az ügyfeleket.

Az E.ON-nál a mérőállások a legegyszerűbben az online ügyfélszolgálaton keresztül, a cég mobilapplikációjának segítségével, illetve SMS-ben adhatók meg. A mérőállások bejelentésére telefonon is lehetőség lesz, a telefon nyomógombjainak segítségével adhatók meg az adatok, de arra kérik az ügyfeleket, hogy ha tehetik, az első három lehetőséget vegyék majd igénybe – idéztél.

Az egyes bejelentési csatornák pontos elérhetőségeit az alábbi linken lehet ellenőrizni: https://www.eon.hu/hu/lakossagi/aram/meroallas-bejelentese.html Tudatták azt is, hogy az elmúlt néhány nap tapasztalatai alapján az ügyfelek teljes megértéssel, nyitottsággal fogadták az online ügyintézés előtérbe kerülését, ezzel segítve, hogy minél több E.ON-os munkatárs biztonságban tölthesse ezeket a heteket. A társaság ezt meg is köszönte az ügyfeleknek.