A fővárosiak szívesen használják a MOL Bubit, március 15. óta 11 ezren váltottak bérletet – közölte a főpolgármester a Facebook-oldalán.

molbubiA Mol Bubi egyik biciklije – fotó: molbubi.hu

Karácsony Gergely emlékeztetett: a koronavírus-járvány miatt egyszerűsítették és olcsóbbá tették a kerékpárok bérlését: március 15. óta száz forintért lehet igénybe venni a szolgáltatást. A főpolgármester szerdai bejegyzésében megosztotta a Budapest Restart program honlapjának egyik cikkét, amely a MOL Bubi megújításáról szól.

A honlapon ismertették, hogy a járvány miatt hozott intézkedéseknek köszönhetően – könnyebb regisztráció, olcsóbb, száz forintos havi bérlet, új, ideiglenes biciklisávok – mintegy hatezer új felhasználó csatlakozott a rendszerhez. Március 15. óta 11 ezer száz forintos bérletet váltottak, és a 2014-es indulás óta nem volt ilyen magas az érvényes hozzáféréssel rendelkező felhasználók száma – emelték ki. A Budapest Restart program lényege, hogy a járvány után ne állítsák vissza az az előtti állapotokat, hanem jobb, élhetőbb fővárost teremtsenek. Ennek keretében a MOL Bubi rendszere is megváltozik.

Új telefonos alkalmazás készül, amely felhasználóbarátabb, és jobban integrálja a bubikat a közösségi közlekedésbe. Változik a tarifarendszer is, a Budapest-bérlettel rendelkezők kedvezményesen vehetik igénybe a szolgáltatást. A bubikat könnyebb lesz tekerni is, szivacstömlős helyett fújt gumival lesznek szerelve, és okoslakat tartozik majd hozzájuk – tudatták.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a klub összeállította a kerékpárral bejárható budapesti bringaútvonalak térképét. A városi bringakörök térképe kijelölt kerékpáros útvonalakat, kevésbé ismert természeti vagy építészeti, kulturális látnivalókat fűznek fel Kelet-Pesttől a Normafáig, az északi M0-s hídtól a déli M0-s hídig – írta a közleményben.