Az ALTEO Energiaszolgáltató NyRt. megszerezte a Pannon szélerőmű park tulajdonjogát csütörtökön – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

prfIllusztráció – fotó: pixabay.com

Az akvizícióval az ALTEO-ra szállt át a Pannon Szélerőmű Villamosenergia Termelő és Értékesítő Kft. 1,15 milliárd forint összegű jegyzett tőkéjének egészét megtestesítő üzletrész az EIH Termelő és Szolgáltató Kft.-től. A közleményben kiemelték: a Pannon Szélerőmű Villamosenergia Termelő és Értékesítő Kft. egy 7 toronyból álló, 15 megawatt beépített villamos teljesítményű szélerőműparkot tulajdonol és üzemeltet Bábolna térségében. A termelt villamos energiát a Kötelező Átvételi Rendszerben (KÁT) értékesíti. Az ALTEO teljes villamosenergia-termelő kapacitása ezzel meghaladja a 122 megawattot.

A közleményben hangsúlyozták: az akvizíció szorosan illeszkedik a társaság stratégiájába, amelyben cél a megújuló és a magas hatásfokú földgáz alapú erőművek tulajdonlása és működtetése, továbbá a különböző energiatermelési típusok egyidejű üzemeltetésében rejlő szinergiák kihasználása. A befolyásszerzést utólagosan a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak határozatban kell tudomásul vennie. Az ALTEO részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, csütörtökön 792 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 900 forint, a legalacsonyabb 594 forint volt.