Csaknem hatmilliárd forintos európai uniós támogatásból két új tűzoltólaktanya épül a baranyai megyeszékhelyen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Illusztráció - Fotó: Pexels

Közleményük szerint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program - 5 milliárd 994 millió forint, vissza nem térítendő - támogatásából megvalósuló beruházásoknak köszönhetően a katasztrófavédelem munkatársai a jelenleginél hamarabb kiérnek a káresetekhez, erősödik a pécsi, sűrűn lakott városrészek biztonsága.

Jelenleg egy központi telephelyen működik a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a pécsi kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság is.

A fejlesztések részeként az egyik laktanya a jelenlegi központi épület mellett jön létre, míg a másik a megyeszékhely két legsűrűbben lakott városrésze között. Utóbbiba a kirendeltség és a tűzoltó-parancsnokság egy része költözik, míg az igazgatóság, a területi vízügyi hatóság és a parancsnokság másik része a jelenlegi mellett készülő új épületbe kerül.

A 2023-ra megvalósuló beruházásokkal csaknem kétszázezer ember biztonsága javul jelentősen, hiszen a két laktanyához több mint félszáz település tartozik.