Az MVM Energetika Zrt. adásvételi szerződést írt alá az ÉMÁSZ Zrt.-vel az ÉMÁSZ Hálózati Kft. 100 százalékos tulajdonának megvásárlásáról.

Illusztráció - Fotó: Kelly Lacy

A társaság megvásárlásával az MVM csaknem másfélmillió ügyfél számára garantálja a biztonságos műszaki hátteret a villamosenergia-szolgáltatás igénybevételéhez.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a közlemény szerint elmondta, hogy a tranzakció annak a tudatos üzleti építkezésnek az újabb állomása, aminek eredményeként az MVM Csoport az elmúlt években a teljes hazai energetikai értékláncot lefedi, és regionális szinten is meghatározó piaci szereplővé vált.

Az MVM és az E.ON még 2019 őszén írt alá megállapodást, amelynek részeként az MVM idén megvásárolja az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t. A miskolci központú társaság több mint 400 településen, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein, összesen 15.492 négyzetkilométer területen 740 ezer ügyfél villamosenergia-ellátását biztosítja.

Az MVM Csoport a felvásárlással tovább erősíti iparági pozícióját a lakossági és üzleti ügyfelek közvetlen ellátását biztosító infrastruktúrában - mondta Kóbor György, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója, aki arra is utalt, hogy egyben kiemelkedő szakértelemmel is gazdagodik a vállalat.

Az MVM Csoport jelenleg több mint 110 vállalatból áll, a vállalatnál több mint 17 ezer szakértő munkatárs dolgozik az energiatermelés, a tárolás, a kereskedelem, az elosztás, a szolgáltatás, a tervezés, az építés, a szállítás, az adatátvitel, és a startup-inkubáció területén.