A Schneider Electric, az energiagazdálkodás, az automatizálás és a fenntarthatóság globális vezetője bejelentette, hogy az EcoStruxure Resource Advisor szoftvert a Microsoft kiválasztotta a # BuildFor2030 kampányába. A kampány célja olyan megoldások és szolgáltatások bemutatása, amelyek pozitív hatást gyakorolnak és hozzájárulnak a befogadóbb gazdasághoz.

Illusztráció - Fotó: Karsten Würth

Az erőforrás-tanácsadó a kategóriájában a legjobb, mesterséges intelligencia által támogatott, felhőalapú megoldás a vállalkozások közötti energia- és fenntarthatósági adatok kezelésére. A vállalatok több mint 400 kategóriában képesek nyomon követni az adatokat, hogy szinte valós időben hozzáférhessenek erőforrásuk teljesítményéhez, és a platform segítségével központosíthatják a KPI-menedzsmentet, valamint a jelentéstételt és a közzétételt. Az adatok párosulnak a Schneider egyedülálló megközelítésével az energiaügyi és fenntarthatósági tanácsadás terén, amely egyesíti a technológiát és a szakértelmet, és ennek eredményeként a „mind-plus-machine” megközelítést eredményezi az éghajlatváltozással szemben.

A válogatás a Schneider legújabb klímaműveleti kutatásainak nyomán készül, ami azt jelzi, hogy a vállalati érdeklődés és az éghajlatváltozás sürgőssége mindenkor magas a vezetők körében. Az iparágak több mint 100 válaszadójának csaknem 90 százaléka számolt be arról, hogy vagy van klímavédelmi cselekvési terve, vagy fejlesztés alatt áll. Ennek ellenére a válaszadók 42 százaléka szerint a rossz minőségű vagy hiányos adatok gátat szabnak tervük megvalósításának.

A COVID-19 járvány által okozott zavarok a szervezetek felébresztését is felhívták, amelyek 51 százaléka az éghajlatváltozást és annak hatásait említi a jövőbeni legnagyobb fenyegetést az energia- és erőforrás-ellátásra. A válaszadók 85 százaléka jelezte, hogy fontolóra veszi az energia és a fenntarthatóság felhasználását az ellenálló képesség növelésére az üzleti életben. Érdekes, hogy a zavarok kezelésére való felkészültség iránti bizalom csökkent 2020-as kutatásaink óta, ma már kevesebb vállalat számol be készségéről az innovációra és a zavarokra (bővebben itt).

Tudjon meg többet az erőforrás-tanácsadóról itt.