Elismert nemzetközi csoporthoz, a Group-IPS-hez csatlakozott a budapesti székhelyű 3E International mérnöki szolgáltató cég. Mindkét fél további növekedési lehetőségeket remél az együttműködéstől, amelyhez számos korábbi, sikeres közös projekt is alapot adott.

Illusztráció - Fotó: Oleg Magni

Több mint másfél évtizedes történetének újabb jelentős állomásához érkezett a hazai mérnöki szolgáltató cégek között igen elismert szereplőnek számító 3E International: a társaság csatlakozott a globális jelenléttel bíró, szintén projektmenedzsmenttel foglalkozó GROUP-IPS csoporthoz. A szorosabb partneri kapcsolat révén a további, a kelet-közép európai régiót érintő terjeszkedésben gondolkodó GROUP-IPS szolgáltatásaival közvetlenül is megjelenhet a magyar piacon, miközben a 3E International előtt is új növekedési perspektívák nyílnak. Az 1992-ben alapított GROUP-IPS a világ 25 pontján van már jelen, ötszáznál több ügyféllel tart kapcsolatot, miközben a projektjeinek éves, átlagos értéke eléri a kétmilliárd eurót.

Boris Krastev, a GROUP-IPS bulgáriai és romániai érdekeltségeiért felelős ügyvezető igazgatója szerint a 3E Internationallel kötött megállapodással jelentősen megerősítik a régiós jelenlétüket, hiszen ténylegesen is megjelennek a magyarországi piacon. Az együttműködést megkönnyíti, hogy a két vállalat már számos projekten dolgozott együtt korábban, miközben azonos az értékrendjük, és elkötelezettek a kiváló minőségű szolgáltatások nyújtása mellett is. "A magyarországi piacon különösen nagy a növekedési potenciál, és élénk a kereslet a komplex, és jelentős méretű projektek megvalósítása iránt: ez az oka annak, hogy egyesítettük erőinket" - emelte ki az ügyvezető igazgató.

"A 2005-ben alapított 3E International abból a szempontból mindenképpen egyedülálló a mérnöki szolgáltatók között a magyar piacon, hogy már az ötlet felmerülésétől végigviszi a beruházást, és a teljes folyamat során a beruházó érdekeit képviseli.  Ehhez rendkívül sokoldalú, és a saját területükön a legjobb minőséget nyújtani tudó szakemberek szükségesek: mérnökök, műszaki szakértők, tanácsadók vagy éppen jogászok is" - nyilatkozta Laczkovich Gergely ügyvezető. "A vállalat sikerét bizonyítja - tette hozzá a cég másik alapító-ügyvezetője, Korintus Balázs -, hogy a hazai piac meghatározó szereplőjeként az elmúlt 16 év során több mint egymilliárd euró összértékű nagyberuházást vittek végig, a kecskeméti Mercedes gyártól a Budapest Airport bővítésén át jelentős budapesti irodaház-fejlesztésekig".