Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. lezárta a BC-Therm Kft. értékesítését, a kft. jegyzett tőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrész május 31-ei időponttal átszállt az új tulajdonos BorsodChemre - közölte az Alteo hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A BorsodChem Rt. főbejárata, Kazincbarcika - Fotó: Jávori István

Az Alteo március 3-án jelentette be, hogy adásvételi szerződést kötött leányvállalata, a BC-Therm Energiatermelő és Szolgáltató Kft. 98 millió forint összegű jegyzett tőkéjét megtestesítő üzletrész tulajdonjogának átruházásáról a BorsodChem Zrt. részére.

A BC-Therm az Alteo egyik konszolidációba be nem vont leányvállalata volt, amely még a 2000-es években egy nagyteljesítményű gőzkazánt létesített a BorsodChem területén, kizárólag azzal a céllal, hogy a BorsodChem gőzigényét kiszolgálja.

A megkötött adásvételi szerződés nem érinti az Alteónak a BorsodChem területén végzett üzemeltetési és karbantartási tevékenységét, a kazántelep üzemeltetését és karbantartását továbbra is az Alteo biztosítja.

Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, hétfőn dél körül a papír árfolyama 1265 forint volt. Az elmúlt egy évben az Alteo-részvények  legmagasabb árfolyama 1370 forint, a legalacsonyabb 722 forint volt.