A növekvő rendelésállomány indokolja a Ganz Engineering és Energetika Gépgyártó Kft. gépparkjának modernizálását, erre a célra 2020-2021-ben 3 millió eurót, 2022-2023-ban 8 millió eurót szánnak saját forrásból, és pályázati lehetőséggel is élni szeretnének - közölte Oleg Russzkih a cég ügyvezetője.

Modernizálja gépparkját a Ganz EEG

Fotó: Ganz EEG Kft.

A Roszatom 100 százalékos tulajdonában lévő, budapesti székhelyű társaság fő profilja atomerőművi nagy teljesítményű szivattyúk és vízi erőművi kis teljesítményű turbinák gyártása, emellett itt végzik a termékek üzemi próbáját, illetve gondoskodnak a szállításról.

Oleg Russzkih elmondta, hogy az egyik fő megrendelőjük a Roszatom. Az orosz állami konszern külföldön épülő atomerőműveibe Kőbányán gyártják a nagy teljesítményű szivattyúkat, és jelentős tételt képviselnek az egyiptomi vízügyi minisztérium megbízásai is.

A társaság jelenlegi rendelésállománya 130 millió dollár, ami a tervek szerint az év végére eléri a 200 millió dollárt. Arra számítanak, hogy a Paks II beruházáshoz várható megbízások sora, valamint az egyiptomi atomerőmű jövőre kezdődő építése további munkát hoz, és bővülhet a kis teljesítményű vízturbinák gyártása is - ismertette Oleg Russzkih.

Hozzátette, hogy ehhez növelni kell a létszámot is. Mintegy 80 új munkatársat szeretnének felvenni, főleg hegesztőkre, szerelőkre, esztergályosokra, tervezőkre, projektvezetőkre lenne szükség.
Az ügyvezető hangsúlyozta, a koronavírus-járvány idején sem álltak le a gyártással. Ugyanakkor gondot jelent, hogy a megrendelők az utazási korlátozások, a határzárlat miatt nem tudtak Budapestre jönni átvenni az elkészült árut, emiatt a cég később jut bevételhez.