Mintegy 5 millió euró beruházásban átadták a TÜV Rheinland InterCert Kft. új laboratóriumát csütörtökön Budapesten.

Illusztráció - Fotó: Pexels

Hidas Gergely, a TÜV Rheinland InterCert Kft. terméktanúsítási üzletág igazgatója az MTI-nek elmondta, az új vizsgáló laboratóriumban 5 ezer négyzetméteren 13 laborszekciót alakítottak ki, a korábbi laboratóriumukhoz képest nagyobb területen és több ipari mérőeszközzel dolgoznak.

Az ipari laboratórium bővítését a növekvő és stabil magyar ipar igénye, az egyre több megrendelés tette szükségessé.

Hidas Gergely ismertette, hogy az új laboratóriumban 4 ezer vizsgáló berendezést telepítettek, ezek egyharmada új, a többit a korábbi helyszínről hozták át.

A TÜV Rheinland InterCert Kft. évente 4-3 ezer projekten dolgozik, termékmegfelelőségi vizsgálatokat és ellenőrzéseket végeznek ipari és közszükségleti termékeken, mobileszközökön, oktatnak és közreműködőként a cégek ipari termékfejlesztését segítik belföldi és nemzetközi piacon egyaránt - mondta Hidas Gergely.

Hozzátette, a koronavírus-járvány idején is folyamatosan tudtak dolgozni, miután a cégek a fejlesztésre nagyobb hangsúlyt helyeztek a leállás alatt, a TÜV a különböző országokban érvényes követelményrendszer átadásával tudott segíteni abban, hogy előbb piacra kerüljenek a gyártók termékei.

A termékmegfelelőséget ellenőrző és vizsgáló TÜV Rheinland Kft. 100 százalékban a német TÜV Rheinland csoport tulajdonában van. A magyar kft. 10 millió euró árbevételt ért el tavaly, és az idén 10 százalékos bővüléssel számolnak. A 200 munkavállalót - többségében magasan képzett mérnököt - foglalkoztató cég nyeresége az árbevétel 10 százalékát tette ki, amit a tulajdonosok a cégcsoportba fektetnek be - tájékoztatott a terméktanúsítási ügyvezető igazgató.