Befejeződött a győrszentiváni bölcsőde épületének korszerűsítése, amely 30 millió forint önkormányzati és 188 millió forint európai uniós támogatásból valósult meg - közölte a győri önkormányzat az MTI-vel.

győrszentiváni bölcsőde felújított és korszerűsített épületének szobája az avatás napján, 2022. szeptember 8-án. Az intézmény energetikai korszerűsítése, illetve az épület külső és belső felújítása 30 millió forint önkormányzati és 188 millió forint európai uniós támogatásból valósult meg. MTI/Krizsán Csaba

A beruházás célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság növelése volt - írták.
Szigetelték a homlokzati falakat és a ferdetetőt, kicserélték a nyílászárókat, új kondenzációs gázkazánt építettek be és napelemes rendszert alakítottak ki. Az intézményben négy csoportszobában negyven gyermeket gondoznak.

A négy csoportszobában és a sószobában kicserélték a padlót, a falakat lefestették és új lambériaburkolatot helyeztek el. A csoportszobákból nyíló külső bitumenes teraszt elbontották, amelynek helyén a bejáratok szintjéhez igazodó, akadálymentesített, térkővel borított teraszt alakítottak ki.

Új padló- és falburkolatot kapott a szociális helyiség, kicserélték a biztosítékokat és a kapcsolótáblákat.

A nevelőszobák mellett felújították a gazdasági szárnyban található raktárt és az öltözőhelyiséget, emellett két szűkös helyiség egybenyitásával új nevelői szobát alakítottak ki.

Az intézmény saját forrásból festette le a konyha és a kiegészítő helyiségek falait, fűtés- és gázcsöveit, ősszel pedig a kiszolgáló helyiségek folyosóit és a mosókonyhát festik ki - olvasható a közleményben.