A tetőfedő lemezeket gyártó TRM Pro Kft. kétmilliárd forintos beruházással bővíti üzemét, és új gépekkel szereli fel a 2000 négyzetméteres csarnokot - ismertette a létesítmény alapkövének letétele előtt a vállalkozás ügyvezetője.

Illusztráció: Pexels

Tóth Zoltán elmondta, az új csarnok berendezéseivel ipari igényeket is kielégítő új, exportképes termékeket gyárthatnak, építőipari cégek stratégiai partnerévé válhatnak és bővíthetik piacaikat Ausztriában, illetve Szlovákiában.

További fejlesztésként a meglévő csarnokban napkollektort és hőszivattyút telepítenek, valamint vállalatirányitási programokat szereznek be. A beruházáshoz a társaság csaknem 970 millió forint állami támogatást nyert el.

A TRM Pro Kft. főleg trapéz- és cserepeslemezek gyártásával, azok tartozékaival és szendvicspanel-forgalmazással foglalkozik, termékeit ZenSteel márkanév alatt forgalmazza.

A két magyar magánszemély tulajdonában lévő vállalkozás Zsámbékon és Gyermelyen készíti termékeit, hengerelt acéllemez tekercsekből, 80 főt foglalkoztatva. Az új üzemcsarnokban legalább 20 új álláshelyet teremtenek.

A TRM Pro Kft. értékesítési nettó árbevétele 2020-ban 2,5 milliárd forint volt, 2021-ben 4,6 milliárd forintra nőtt, 2022-ban várhatóan meghaladja a 6 milliárd forintot, majd az új beruházás termelésbe állításával elérheti a tízmilliárd forintot - ismertette az ügyvezető.