Az informatikai tárgyterületen megőrizte korábbi hazai első helyét az Óbudai Egyetem a Times Higher Education (THE) október 27-én publikált tématerületi rangsorában, míg műszaki területen is vezető hazai intézménnyé vált - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente rektor megemlítve, hogy a természettudományi területen is előrelépett, és az ELTE mögött második Magyarországon.

Kép: wikimedia commons

Informatikai területen az 501-600. közötti helyre sorolta a Times Higher Education az Óbudai Egyetemet, ezzel a tavalyi eredményét megerősítve továbbra is a legjobb magyar felsőoktatási intézményként került fel a listára - ismertette az adatokat Prof. Dr. Kovács Levente. A műszaki területén a 601-800-as tartományban maradtak, ezzel ezen a területen is a legjobb hazai egyetem lett az ÓE. A Physical Sciences területen is a 601-800 közötti tartományba minősítették az Óbudai Egyetemet, az ELTE után a második legjobb hazai helyezést elérve.

Az Óbudai Egyetem ma Magyarország vezető gyakorlatorientált felsőoktatási intézménye - hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente. Az egyetemeket világszinten minősítő három legnagyobb szervezet egyike a Times Higher Education október közepén publikálta idei statisztikáit, amelyben az Óbudai Egyetem megtartotta pozícióit az egyre élesebb verseny ellenére - tette hozzá kiemelve, hogy a világ közel harmincezer intézménye között 1000-1200 közötti intervallumban foglal helyet az intézmény, ez az első ötszázalékot jelenti, a tavalyi országos hatodik helyezésüket idén a negyedikre tudták javítani.

A tárgyterületi rangsorok készítésénél ugyanazt az öt kategóriába sorolható 13 teljesítménymutatót alkalmazzák, mint a World University Rankings összesített nemzetközi listánál. Az általános módszert és a súlyozásokat azonban tovább finomítják, és az egyes tudományágak sajátosságaihoz igazítják minden tematikus rangsornál.