Kölcsönszerződést köt az Alteo Nyrt. és a benne többségi befolyással rendelkező Wallis Asset Management (WAM) Zrt. - tette közzé az energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Kép: alteogroup

A szerződés értelmében a WAM 6 milliárd forintos kölcsönt nyújt az Alteonak 2023. április 30-ig. Biztosított egy esetleges előtörlesztési lehetőség is a szerződés kezdetétől számított harmadik hónaptól.

A tájékoztatás szerint a szerződés azért előnyös, mert olyan fedezetlen kölcsönt biztosít az energetikai vállalatnak, amely kondícióiban rugalmasabb, alacsonyabb adminisztrációs igényű, valamint feltételei alapján - elsősorban futamidejét és törleszthetőségét tekintve - az Alteo működőtőke-finanszírozási igényeihez jobban illeszkedő lehetőséget jelent, mint egy hasonló kondíciójú hitel, pénz- vagy tőkepiaci adósságnövelő forrás. Emellett járulékos költségek nélkül elérhető.

A kölcsön folyósítására a közeljövőben sor kerül - közölte az Alteo.

Az Alteo energetikai szolgáltató és kereskedő vállalatcsoport 62,7 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az idei első három negyedévben, 116 százalékkal többet a tavalyi azonos időszakhoz képest, adózott eredménye 128 százalékkal, 11,2 milliárd forintra nőtt - tették közzé a BÉT honlapján hétfőn.

A tájékoztatás szerint az árbevétel elsősorban a megnőtt energiapiaci árak miatt emelkedett jelentősen, de ezt kiegészítette az Alteo Szabályozási Központ növekvő kapacitás-bevétele és a kiskereskedelmi szegmens árbevételének dinamikus fejlődése.

Az elmúlt időszak kiemelkedő eredménynövekedése megerősíti, hogy sikeres és eredményes a 2019 végén prezentált, majd 2022 elején frissített stratégia, és annak végrehajtása - hangsúlyozta az Alteo.

Az Alteo Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. A papír 2930 forinton zárt szerdán, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3200, a legalacsonyabb 1640 forint volt.