Egyre több elektromos berendezést használunk a hétköznapokban, ezért az esetleges áramkimaradások komoly fennakadásokat okozhatnak. A San Franciscó-i székhelyű EcoFlow ezen probléma kiküszöbölésére hozott létre egy olyan akkumulátoros tartalékáramot biztosító gépet, amely akár egy hétig is képes ellátni a háztartásunkat.

Kép: 220 volt

Az eszköz előnye, hogy a dízel- vagy benzingenerátorokkal ellentétben nem bocsát ki füstöt.

Ráadásul portábilis, azaz utazáskor is könnyen magunkkal tudjuk vinni szükség esetén. Az eszköz a Delta Pro hordozható erőművön alapul, amely számos aljzattal rendelkezik, és akár egy 7200 wattos fogyasztót is képes kiszolgálni.

A csúcstechnológiás akkumulátor töltése hagyományosan fali aljzatról, vagy elektromos autók gyorstöltőiről lehetséges, nagyjából másfél-két óra alatt. Emellett beszerezhető hozzá egy 1600 wattos napelemes töltőpanel is, de több eszköz összekötésére is van lehetőség.

A fejlesztés előnyeit az eszköz ára árnyékolja be, ugyanis a Delta Pro 3499 dollárról, tehát nagyjából 1 millió 304 ezer forintról indul, míg az a szett, amely akár egy hétig is képes ellátni egy házat energiával, 6199 dollárba, azaz körülbelül 2 millió 310 ezer forintba kerül – írja a hvg. A további kiegészítők, extra aksik emelnek az összegen, az egyik csúcs konfiguráció 16 999 dollárt, vagyis 6 millió 334 ezer forintot kóstál.