Újabb települések közvilágítását korszerűsíti az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft.

Illusztráció: Pexels

Az MVM Lumennek jelenleg 665 települési önkormányzattal van hatályban közvilágítási üzemeltetési szerződése, amelyek alapján több mint 321 ezer világítótestet üzemeltet.

A közlemény szerint Nyírbátor önkormányzatával március közepén írtak alá szerződést. A közbeszerzésen elnyert megbízás alapján csaknem 1000 fényponton végez korszerűsítést a társaság, a várható üzembe helyezés 2023 júliusa.

Siófok önkormányzata mintegy 2800 fénypont korszerűsítésére, valamint azok 10 éves üzemeltetésére írt ki közbeszerzési pályázatot. A versenyt az MVM Lumen Kft. és az MVM ESCO Urban Kft. közös ajánlatadóként nyerte. A korszerűsítés üzembe helyezése 2023 novemberében várható.

A vállalat közleményében jelezte azt is, hogy további 14 településen 8000 fénypontot modernizál.

Az MVM Lumen települési önkormányzatok és gazdasági társaságok részére végez a kültéri mesterséges világítási piacon üzemeltetési, korszerűsítési, fejlesztési és vagyonkezelési szolgáltatásokat; célja, hogy tovább növelje jelenlegi piaci részesedését, amely eléri a 25 százalékot.

Az MVM csoporthoz tartozó MVM Lumen Kft. 2021. november 1-jétől működik, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-ből 2021. október 31-én kivált közvilágítási tevékenységek kerültek át a társasághoz. Tavalyi árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot. A cég jelenleg 19 munkatársat foglalkoztat.