A Diodes Incorporated nemrégiben bevezette kezdeti, autóipari szabványoknak megfelelő, kétcsatornás, nagyoldali teljesítménykapcsolóit, nevezetesen a ZXMS82090S14PQ-t, ZXMS82120S14PQ-t és ZXMS82180S14PQ-t. Ezek a kapcsolók kiegészítik a már létező IntelliFET® önjavító MOSFET kínálatát.

Diodes Incorporated

Ezek az intelligens kapcsolók magas teljesítményt nyújtanak kis méretben, erős védelmi és diagnosztikai funkciókkal. A sorozatot kifejezetten 12V-os autóipari terhelések, például LED-ek, izzók, aktuátorok és motorok táplálására tervezték, az autótest vezérlési és világítási rendszerekben.

Mindhárom eszköz tartalmaz egy beépített áramkört, amely véd az rövidzárlatok ellen, szabályozza a bekapcsolási áramokat, és védelmet nyújt a túlfeszültségi körülmények ellen, beleértve a terhelési kibocsátásokat. Emellett a kapcsolók túlmelegedés elleni védelmet kínálnak automatikus újraindítással, valamint védelmet biztosítanak az elektrosztatikus kisülés által okozott károkkal szemben. A földelési veszteség és a fordított polaritás elleni védelem egy kis számú további komponens felhasználásával valósítható meg.

A speciális áramérzékelő tű jelenléte pontos analóg monitorozást tesz lehetővé a kimeneteken, és lehetővé teszi a hibák, például rövidzárlat a szekunder táphoz, rövidzárlat a földhöz és nyitott terhelési állapotok azonosítását.

Az IntelliFET-ek hatékony és megbízható alternatívát kínálnak a relék, biztosítékok és különálló áramkörök számára, miközben kevesebb fizikai teret foglalnak el. Ezek a teljesítménykapcsoló eszközök azonosak a már létezőkkel, formájukban, illeszkedésükben és funkcionalitásukban. Megfelelő pótlások azon ügyfelek számára, akiknek jobb termékelérhetőségre van szükségük.

A ZXMS82090S14PQ, ZXMS82120S14PQ és ZXMS82180S14PQ tanúsítvánnyal rendelkeznek az AEC-Q100 szabványnak való megfeleléshez. Azokban a létesítményekben gyártják őket, amelyek akkreditáltak az IATF 16949 minőségirányítási rendszer alatt, és képesek PPAP dokumentációt szolgáltatni. Az eszközök biztosítására a hőhatékony SO-14EP csomagot alkalmazzák.