A Honeywell bejelentette, hogy együttműködik a Hai Robotics vállalattal, hogy rugalmasabb, hatékonyabb tárolási és áruelérési megoldásokat kínáljon az elosztóközpontok számára. Az együttműködés összekapcsolja a Hai innovatív robottechnológiáját a Honeywell Momentum Raktárkezelési Szoftverével, fokozott kiberbiztonsági képességeivel és a robotmegoldások integrálásában szerzett tapasztalatával. Emellett támogatja a Honeywell portfóliójának három vonzó trendhez való igazítását: az automatizálást, a légiközlekedés jövőjét és az energiaváltást.

éHai Robotics

"A cégeknek magas költségekkel kell szembenézniük a raktárterületért, folyamatos munkaerőhiánnyal küzdenek, és nyomás alatt vannak az áruk gyors szállítása miatt" - mondta Keith Fisher, a Honeywell Intelligrated elnöke. „Ez az automatizált megoldás lehetővé teszi számukra, hogy maximalizálják a meglévő létesítményeik terét, növeljék a termelékenységet és legjobban használják ki a munkaerőt. A Honeywell és a Hai Robotics együttműködése gyorsabban juttatja el az értékteremtést, mint a legtöbb hagyományos anyagmozgatási, tárolási és előhívási megoldás, így nagyobb rugalmasságot biztosít a változó kereslet kielégítéséhez és csökkenti az ügyfelek kockázatát a végrehajtás során.”

A Hai Robotics autonóm doboz- és tárolókezelő mobilrobot (ACR) megoldásai, melyek automatizálják az árucikkek tárolását és előhívását, és hatékonyabbá teszik a raktárba helyezést és a kiválasztást, irányított robotokat alkalmaznak, amelyek képesek elérni akár 32 láb magasságot is. Ezek a rendszerek összenyomják az áruk tárolásához szükséges alapterületet, és működhetnek a meglévő brownfield típusú elosztóközpontokban és raktárakban, valamint a kiskereskedelmi üzletek hátuljában a mikrotelepítéshez.

Az ACR megoldások különféle dobozokat, konténereket, mozgó raklapokat és polcokat tárolnak, és támogathatják az e-kereskedelmet, az autóipart, a harmadik fél logisztikáját és a gyártási műveleteket. A Hai robotok növelhetik a termelékenységet azáltal, hogy átlagosan körülbelül 500 darab/óra (pph) átviteli sebességet érnek el, szemben a robotika nélküli 100-250 pph-val. 

„A Honeywell több mint 30 éves tapasztalata az ellátási lánc automatizálási technológiáinak fejlesztése és bevezetése terén, a robotikai integrációs szakértelem, valamint az ACR-technológiánk hatékony szoftverekkel és támogatási szolgáltatásokkal történő kiegészítésének képessége ideális partnerré teszi a Honeywellt cégünk számára” - mondta Brian Reinhart, a Hai Robotics vezérigazgatója.

A Hai Robotics megoldásai integrálódnak a Honeywell Momentum Raktárkezelési Szoftverébe, ami lehetővé teszi az elosztóközpontok üzemeltetői számára, hogy valós időben elemzéseket végezzenek az üzemeltetési adatokról az egész elosztóközpont területén, és prioritizálják és irányítsák a munkát, miközben azt robotrendszerek és emberek végeznek. Ez segíti a költségek csökkentését és magasabb ügyfélszolgáltatási szinteket biztosít.

Honeywell-ről:

A Honeywell egy integrált működésű vállalat, amely széles körű iparágakat és földrajzi területeket szolgál ki világszerte. Üzletünk három erőteljes megatrenddel - az automatizálással, a légiközlekedés jövőjével és az energiaváltással - összhangban áll, melyeket a Honeywell Gyorsító üzleti rendszerével és a Honeywell Connected Enterprise integrált szoftverplatformjával támasztunk alá. Mint megbízható partner, segítünk a szervezeteknek megoldani a világ legnehezebb, legkomplexebb kihívásait, cselekvésre ösztönözve megoldásainkat és innovációinkat az Aero Űrkutatási Technológiák, Ipari Automatizálás, Épület Automatizálás és Energia és Fenntarthatósági Megoldások üzleti szegmenseinken keresztül, amelyek segítenek a világot okosabbá, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tenni.

Hai Robotics-ról:

A Hai Robotics vezető globális szállítója az Automatizált Tárolási és Előhívási Rendszereknek (ASRS) és az Autonóm Esetkezelő Mobil Robotos (ACR) rendszerek úttörője Elkötelezettek amellett, hogy intelligens, gyors, rugalmas és hatékony raktárautomatizálással javítsák a világ készletekhez való hozzáférését.

Intelligens és strapabíró, díjnyertes berendezésük rendkívül rugalmas ASRS-megoldásokat hajt végre, melyek standard raktárakból állnak, és különféle méretű és anyagú konténereket vagy nem zárt térben tárolt árukat mozgatnak. A Hai Robotics megoldásai maximalizálják a függőleges tárolást akár 10 méter magasságig, és modern tárolási megoldásokat biztosítanak az ügyfelek tárolási lábnyomának csökkentése érdekében. Rendszereik növelik a munkafolyamat-hatékonyságot, javítják az árukészlet-kezelést, és nagy megrendelési pontosságot biztosítanak.