Galvanikusan elkülönített mérésekre akár 750 A-ig, a Danisense bemutatta a DW500UB-2V magas pontosságú fluxkapu AC/DC áramtranszformátorát az APEC 2024 rendezvényen, továbbá a DN1000ID áramtranszformátort is, amelyet elektromos jármű (EV) tesztpadokhoz és akkumulátor tesztelési és értékelési rendszerekhez terveztek.

sDanisense

Az elektromos jármű tesztpadok képesek nagy teljesítményű kábelek fogadására a DN1000ID áramtranszformátor 41,2 mm-es nyílásának köszönhetően, amely lehetővé teszi a gyors átállásokat. Mivel a tesztpadok üzemeltetői gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy az áramcsatlakozók nagyobbak, mint a kábel átmérője, ami nehezíti az illesztést az áramtranszformátor nyílásába, és gyakran extra munkát igényel annak érdekében, hogy megoldják ezt a problémát, a nagy rekesznyílás fontos előny. Ami a nyílás méretét és a 1000A névleges áramot illeti, az új eszköz optimális kompromisszumot kínál, miközben megőrzi a legjobb fáziseltolódást és pontossági méréseket.

A DN1000ID áramtranszformátorok, ahogyan minden Danisense termék, a magas stabilitású zárt hurokfluxkapu technológiát használják. Néhány más technikai jellemző közé tartozik a kis alumínium ház, a 1 ppm linearitás és az 5 ppm ofszet. A terméket a precíziós hajtásokhoz, áramkalibráláshoz, gradiens erősítőkhöz mágneses rezonancia képalkotó (MRI) berendezésekhez, részecskegyorsítókhoz, teljesítményméréshez és -elemzéshez, valamint MPS-hez tervezték.

A DW500UB-2V fluxkapu AC/DC áramtranszformátor egy magas pontosságú eszköz, amely akár 750 A-es áramot is képes érzékelni. Kivételes pontossággal rendelkezik, 10 ppm-es linearitással és 15 ppm-es alacsony ofszettel. A legújabb áramátalakító termékek, amelyek széles sávú gap-fémszilárdtest technológiákat használnak, mint például a gallium-nitrid (GaN) és a szilícium-karbid (SiC), magasabb frekvenciakövetelményeket támasztanak. Válaszként a Danisense módosításokat hajtott végre tekercselési folyamataiban, ami rendkívül széles sávszélességet eredményezett, akár 10 MHz-ig. Ennek a tanulmánynak a fő célja a teljesítmény mérése laboratóriumi környezetben, különös tekintettel az áramátalakítók tervezésének optimalizálására, különösen az e-mobilitási alkalmazások kontextusában.

A DW sorozatú áramtranszformátorok felhasználása kiterjed a stabil tápegységek teljesítménymérésére és -elemzésére is. Ezeket a transzformátorokat részecskegyorsítókban, gradiens erősítőkben mágneses rezonancia képalkotó berendezésekhez, precíziós hajtásokhoz, akkumulátor tesztelési és értékelési rendszerekhez, valamint áramkalibrálási célokra alkalmazzák.