A VPT, Inc. nemrégiben bemutatta az SGRBX-et, egy úttörő, konfigurálható dobozmegoldást, amelybe a legmodernebb GaN technológiát integrálták. Az SGRBX akár négy elismert SGRB DC-DC átalakító szeletet is befogadhat, és akár 1600 watt teljesítményt is képes kifejteni.

yVPT

Az SGRBX magas szintű bemeneti és kimeneti zajcsökkentést biztosít az SGRB előre meghatározott frekvenciájú, alacsonyabb feszültségű kapcsolási topológiájának felhasználásával. Továbbá az SGRBX tartalmaz egy EMI szűrőt, amely biztosítja a 100 krad (Si) TID teljesítményt az ELDRS beépítésével. Emellett az 85 MeV/mg/cm2-es SEE teljesítményt mutat, és akár 96%-os hatékonyságot is elér. Nagyobb teljesítményszintek eléréséhez több SGRBX gépet is párhuzamosíthatunk a szoftver specifikus követelményeitől függően.

Az SGRB sorozat, amely magában foglalja az SGRBX-et, egy olyan új technológiai megoldás a térbeli DC-DC átalakításhoz, amelyet kifejezetten a legkeményebb kereskedelmi, tudományos és katonai űrkörnyezetekben való kiemelkedő teljesítményre terveztek. A GaN alapú technológia sugárzás elleni védelme hosszú távú tartósságot garantál, így ideális választás számos űralkalmazáshoz, amelyek nagy hatékonyságot és alacsony zajszintet igényelnek.

A VPT szerint ez az alkalmazkodó megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára több SGRB egység párhuzamos összekapcsolását, az egyedi alkalmazások igényeinek megfelelő kimeneti feszültségek és teljesítményszintek testreszabásával. A javasolt módszer jól alkalmazható olyan alkalmazásokban, amelyek kiemelten kezelik a nagy hatékonyságot és alacsony zajszintet, például űrhordozók, fő űrhajóbuszok és űrállomások esetében.

A VPT hivatalosan bemutatja az SGRBX-et a Satellite 2024 rendezvényen március 18-21 között, Washingtonban, a VPT standján, a 2755-ös számnál, mely tartalmayzza az SGRBX demo doboz megoldást. Az SGRBX azonnal elérhető eladásra.