A SIGLENT bemutatta az SPD4000X sorozatot, egy programozható lineáris DC tápegységet.

Ez a sorozat három változatot tartalmaz, melyek mindegyike 1 mV/1 mA minimális felbontással és négy külön programozható kimenettel rendelkezik. Az összteljesítmény opciók 240 W, 285 W vagy 400 W. A feszültség vagy áram növeléséhez a CH2 és CH3 csatornák egyetlen gombnyomással sorosan vagy párhuzamosan összeköthetők.

aForrás: SIGLENT

A beépített 4-vezetékes távoli feszültség-kompenzációs érzékelő funkció lehetővé teszi a feszültség beállítását, hogy biztosítsa a feszültség stabilitását és pontosságát a tesztelendő eszközön. Az SPD4000X sorozatú tápegység sokoldalú eszköz az eszközök tesztelésére, amely különböző alkalmazásokhoz alkalmas, beleértve az energiaelektronikát, a gyártást, a vezeték nélküli kommunikációt és a fogyasztói elektronikát. Az SPD4000X sorozat tovább bővíti a Siglent által kínált lineáris DC tápegységek jól fogadott kínálatát, amely megnövelt teljesítményt, rugalmasságot, pontosságot és egy további negyedik csatornát biztosít anélkül, hogy extra helyet igényelne.

Az SPD4000X öt jegyű pontossággal képes megjeleníteni a feszültség- és áramértékeket, lehetővé téve a precíz mérést. Emellett 1 mV/1 mA magas felbontással rendelkezik az értékek pontos beállításához és visszaolvasásához. A négy kimeneti csatorna függetlenül állítható, vagy egyszerre kapcsolható be és ki. A soros és párhuzamos konfigurációk lehetővé teszik két csatorna egyetlen kimenetté való kombinálását a megnövelt teljesítménykapacitás érdekében. Például az SPD4306X 60 V/6 A kimenetet képes biztosítani, amikor a kimenetek sorosan vannak összekötve. Ezzel szemben az SPD4121X 12 V/20 A kimenetet tud előállítani, ha a kimenetek párhuzamosan vannak összekötve.

Ezen kívül a CH2 és CH3 csatornák használhatják a 4-vezetékes érzékelő módot. Ez a mód automatikusan korrigálja a pozitív és negatív kimeneti vezetékeken bekövetkező feszültségveszteséget. Ennek eredményeként biztosítja, hogy a távoli tesztelendő eszköz feszültsége megegyezzen a tápegység által beállított feszültséggel. Képes elérni a maximális 0,6 V kompenzációs feszültséget magas pontosságú tesztek vagy hosszú kábeleket igénylő tesztek során. A kimeneti reakcióidő az az időtartam, amely alatt a feszültség visszaáll a megadott tartományba, miután a terhelőáram hirtelen megváltozik. Az SPD4000X sorozat gyors kimeneti reakcióidőt ér el, kevesebb mint 50 mikrosekundum alatt, lehetővé téve a gyors alkalmazkodást a kimeneti feszültség változásaihoz.