Mintegy 10 700 hordó kőolaj egyenértékkel csaknem 90 ezer hordóegyenértékre növeli napi szénhidrogén-kitermelését a pakisztáni TAL blokkban a Mol-csoport – közölte a magyar olajipari cég.

olajA környéken a MOL az egyik legnagyobb kitermelő – fotó: pixabay.com 

A tájékoztatás szerint sikeres volt a tavaly májusban mélyített kutatófúrás a Pakisztán észak-nyugati részén lévő TAL blokkban található Mardan Khel mezőn, a Mardan Khel-1 kutatófúrás bekötésének eredményeként növeli a vállalatcsoport a termelést.

Az olajkonszern egyúttal tájékoztatott arról is, hogy 2017-ben további eredmények is várhatók ezen a mezőn: a Mardan Khel-2-es és Mardan Khel-3-as lehatároló fúrások már mélyítés alatt vannak, a munkálatok terv szerint haladnak.

A Mol a TAL blokk irányítója (operátora), a blokkban 8,4 százalékos részesedése van. A Mol korábbi tájékoztatása szerint a Mardan Khel-1 kutatófúrás 2014 szeptemberében kezdődött és 2015 februárban érte el a tervezett 4912 méteres mélységét. A Mol Pakisztánban 2000 óta 13 önálló mező felfedezésével több mint 400 millió hordó szénhidrogént tárt fel összesen.