Befejeződött a napelemes rendszerek forgalmazásával és telepítésével foglalkozó Kelet-Solar Kft. 294 millió forint értékű kapacitásbővítő beruházása a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállóban, a projekt záróeseményét pénteken tartották a nyírségi kisvárosban.

Illusztrácicó: Pexels

Az eseményen Szekeres Tamás, a nyíregyházi székhelyű társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a helyi ipari parkban közel ezer négyzetméter alapterületű új üzem- és raktárcsarnokot építettek, amelyben várhatóan az idén áprilisban kezdődik el a napelem-tartószerkezetek, szelemen szerkezetek és profilok gyártása.

Szabó Tünde, a térség országgyűlési képviselője, kormánybiztos emlékeztetett, a beruházáshoz több mint 205 millió forint uniós támogatást kapott a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázati kiírásán.

"Prioritást fognak élvezni azok a vállalkozások, amelyek  környezettudatos fejlesztéseket indítanak, és az energiaszektorban működő más társaságokat, illetve a lakosságot segítő beruházásokat kezdenek el" - fogalmazott a képviselő.

A nyilvános cégadatok szerint a Kelet-Solar Kft. 2020-ban 682 millió forint árbevételt és 91 millió forintot meghaladó nyereséget ért el. A 2021-ben 16 munkavállalót foglalkoztató kft. árbevétele több mint egymilliárd forint volt, és 202 millió forint adózott eredményt ért el.